Равіолі зі шпинатом і Рікоттою

РавиолиТісто

400 г пшеничного борошна
1 ч.л. солі без гірки
4 яйця
1 ст.п. італійської оливкової олії екстра

Начинка

200 г молодого шпинату 
30 мл вершкової олії, сіль 
250 г свіжої рікотти 
Мелений мускатний горіх 
Мелений перець


Приготування

Борошно змішати з сіллю. Зробити поглиблення, додати яйце, олію і замісити тісто.
Для начинки вимити шпинат, нагріти його в тій же воді, щоб він зменшився в об’ємі. Додати вершкову олію, перемішати, поперчити і посолити. Шпинат трохи остудити, вичавити воду і дрібно нарізати, Перемішати з сиром, додати мускатний горіх, сіль, перець. Розкачати тоненько два шари тіста на посипаній борошном дошці. Викласти начинку чайною ложкою на один шар тіста. Навколо кожної купки начинки змочити тісто водою, покласти зверху другий шар і злегка загорнути. За допомогою спеціального коліщатка вирізати квадратики з начинкою усередині. Підсолену воду закип’ятити з невеликою кількістю оливкової олії, покласти у воду равіолі, варити до готовності. Розтопити вершкове масло, покласти у нього листи шавлії, тримати на слабкому вогні, щоб масло всмоктало аромат. Маслом полити равіолі.