Сицілійська Кассата

КасатаІнгредієнти
500 г рікотти
75 г цукрової пудри
1/2 ч.л. ванільної есенції
Терта цедра і сік 1 маленького апельсина
50 г натертого темного шоколаду
250 г суміші зацукрованих фруктів - апельсин, ананас, цитрина, вишня.
250 мл. міцної чорної кави
120 мл. рому
24 бісквіта «Дамські пальчики»


Приготування
Закрийте денце і стінки круглої форми діаметром 20 см прозорою харчовою плівкою. Покладіть рікотту в миску. Просійте цукрову пудру, а потім додайте до неї ванільну есенцію, цедру і сік апельсина. Збийте в однорідну масу, а потім підмішайте шоколад.
Наріжте зацукровані фрукти на маленькі шматочки і підмішайте в рікотту. Перемішайте в мисці каву і ром. Опускайте кожен бісквіт у кавову суміш і викладайте на дно форми. Бісквіти, що залишилися, розріжте навпіл, покладіть в кавову суміш і викладіть з боків форми. У середину покладіть суміш з рікоттою і розрівняйте. Закрийте харчовою плівкою. Зверху поставте тарілку, діаметр якої дорівнює діаметрові форми. На тарілку необхідно покласти гніт, наприклад, пакет квасолі або цукру. Поставте все на ніч у холодильник. Викладіть кассату на тарілку, струснувши форму і потягнувши за харчову плівку. Насипте зверху невелику кількість просіяної цукрової пудри. Наріжте на сегменти і подавайте на стіл.